Flera IMV-läkare bland världens mest citerade forskare

2019-09-23

Professor Mia Wadelius
Professor Mia Wadelius

Ytterligare en läkare på institutionen för medicinska vetenskaper (IMV), Mia Wadelius, läkare inom klinisk farmakologi på Akademiska sjukhuset och professor vid IMV, har sällat sig till listan över världens mest citerade forskare. Här återfinns även Stefan James, Lars Lind och Ann-Christine Syvänen, samtliga forskare vid IMV, samt två pensionerade läkare/forskare: Otto Cars och Lars Wallentin.

– Jag är både glad och stolt över att vara med på listan. De artiklar som citerats mest handlar om internationella projekt. Eftersom många författare är inblandade i stora samarbeten ger de mindre meriter lokalt. Därför är det trevligt att den typen av forskning uppmärksammas nu, säger Mia Wadelius.

Varje år listas världens mest citerade forskare. Listan ”Highly cited researchers” publiceras av analysföretaget Clarivate Analytics och avser de forskare vars publikationer refererats mest av andra forskare. Rankningen utgår från publiceringar i databasen Web of Science och listan kan ses som ett bevis på att ens forskning används eller ett kvitto på ett bra jobb.

Läs hela pressmeddelandet från Akademiska sjukhuset här.